д-р Марияна Свещникова, педиатър

Удължават безплатните прегледи за псориазис

Силвия Николова - вторник, 31-10-2017 - 15:46

Безплатните прегледи за псориазис във Военно – медицинска актадемия ще бъдат удължени с два дни. Дерматолозите ще преглеждат допълнително на 1 и 2 ноември, от 10.00 до 13.00 часа. те ще се провеждат в поликлиниката на ВМА, в кабинет 218 на втория етаж.

Профилактичните прегледи са в рамките на кампанията „Каквио става под кожата ви?“. В рамките на кампанията порталът за най-честите автоимунни заболявания – www.probudise.bg стартира и мащабна информационна кампания. Тя ще обхване над 20 болници в цялата страна. В тях ще бъдат разпространени информационни материали във връзка със заболяването.

В рамките на инициативата продължават и безплатните прегледи за това автоимунно заболяване и в Пловдив. Те ще бъдат до 3 ноември включително в Центъра за кожно-венерически заболявания на ул. „Даме Груев“1. Там също е необходимо предварително записване на тел. 032/60 65 21.

Кампанията „Какво става под кожата Ви?“ обхваща над 20 болници в цялата страна. Целта и е да подобри информираността както на медицинските специалисти, така и на самите пациенти. Повечето хора, които страдат от псориазис, не знаят, че много от некожните симптоми, които изпитват, също са свързани със заболяването и не ги споменават пред дерматолога си. Това често забавя точната диагноза и правилното лечение.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.