Само най-близките изпратиха убитата в Гърция Лилия

Христо Христов - четвъртък, 11-01-2018 - 14:20

В изключително тесен семеен кръг е била изпратена до последния си дом намерената убита на гръцкия остров Кефалония 23-годишна сливналийка Лилия Ботушева.

От личната страница на момичето, което е издъхнало преди полунощ на 30 декември м.г. с прерязани вени в частна вила, баща й - бившият рейнджър в Камбоджа Христо Ботушев, написа на 11 януари: Умоляваме,Приятелите, близките и роднините на Лили,
Моля, Запазете спомена за Слънчевия лъч, каквото беше тя! Земята ще вземе тленното..Душата й сигурно вече Бог е приел. Той единствен знае Истината и има правото да е Съдник..Погребението ще бъде в най-тесен семеен кръг.“

Ботушев е добавил, че след уреждане на административните формалности ще бъдат деактивирани няколко фейсбук групи, ползвани за издирване на момичето през миналата година, когато Лили беше в неизвестност месеци наред.

Смъртта на Лилия Ботушева предизвика множество репортажи в гръцките медии, които се надпреварваха да съобщават, че тя е загинала при изпълнение на сатанински ритуал. В съседната стая на вилата беше открит трупът на 30-годишният немски гражданин Торстен Фохман, който е починал от удар с нож в гърдите.

В хода на разследването е станало ясно, че Фохман преди да сложи край на живота си е оставил съобщение на бившата си съпруга. Предполага се, че той е изпаднал в ужас след като не е успял да  спре кръвта от прерязаните вени на Лилия и е взел крайното решение.

Близки на Ботушева, която е била студентка по икономика в университета на немския град Ерфрут, категорично отхвърлиха твърденията за някакви нейни връзки със сатанински секти. По думите им най-вероятно момичето е било примамено в Гърция от бившия си приятел. Разпространените снимки от профила й във Фейсбук, на която тя е захапала медальон във формата на пентаграм и кръвта по лицето й всъщност били правени по време на парти за Хелоуин.

Часът и мястото на погребението останаха неизвестни за медиите по молба на Христо Ботушев, който преди да замине за Германия с другия си син Мартин е работел в сливенската областна администрация.

Последният пост на профилната страница на Ботушева във Фейсбук е рап баладата на Сане The Void, качен е от нейна съученичка с думите: “Ти и аз си знаем, нали така…“.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.