Медиците в Дупница недоволстват от орязването на леглата, обслужват няколко общини

Медици от Дупница скочиха на орязването на болничните легла

Северина Иванова - сряда, 08-06-2016 - 14:38

Медиците от МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Дупница се надигнаха срещу орязване на болнични легла в общинското здравно заведения. За целта те излязоха и с декларация, след като стана ясно, че според новата областна здравна карта леглата се намаляват от 180 на 120. „Въведената здравна карта не отчита справедливо потребностите и реалната дейност извършвана дълги години в общинска болница "Св. Иван Рилски" и ни поставя до стената в момент на реформиране и стабилизиране на болницата. Намаляването на легла във водещи отделения като педиатрично нанася удар върху възможността да оказваме здравна помощ на населението от целия регион на бившата дупнишка околия“, коментираха медици от здравното заведение.Те посочват, че в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ се лекуват жители на общините Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Рила и Бобошево, което може да бъде доказано със статистика. Около 10 000 души годишно получават здравни грижи в общинската болница, като немалка част от тях нямат никаква друга алтернатива за лечение.

„Ще продължим да оказваме медицинска помощ на нашите пациенти и при тези унизителни условия, докато можем. Призоваваме нашите пациенти за подкрепа и всички институции да преразгледат крайно несправедливото разпределение, наложено с новата здравна карта за Област Кюстендил. Оставаме в готовност да защитим нашата болница и интересите на пациентите ни с всички сили и средства и заедно с колегите ни от цялата страна“, заявиха още медиците от МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.