Като знак, че продължават да я носят в сърцата си, край портрета на голямата актриса се снимаха Иван Ласкин и съпругата му Александра Сърчаджиева, Симеон Лютаков, Мария Статулова, Илка Зафирова и Деси Моралес. Защото макар и само образ, Катя Паскалева остава една от нас, обясниха те.

Показаха акварели на актрисата Катя Паскалева

Христо Христов - вторник, 31-05-2016 - 13:44

15 акварела, излезли изпод четката на актрисата Катя Паскалева, могат да видят гостите на кинофестивала „Златната липа“ във фоайето на Старозагорската държавна опера като част от съпътствашата програма по идея и инициатива на фондация „Катя Паскалева и Иван Росенов“.

„Ако за някой в България може да се каже, че е звезда, то това е Катя Паскалева“, каза при откриването на изложбата Мария Статулова и уточни, че „тя е най-естествения човек, когото познавам – човек, който не познава грам суета“.

Мария Статулова имала възможността да играе с Катя Паскалева само в една постановка, но още помни невероятното и присъствие на сцената.

„Катя Паскалева дойде във ВИТИЗ един курс след мене, но когато я видях, веднага разбрах, че нещо необикновено се е появило в Академията“, разказа Илка Зафирова. Винаги, когато си помисля за Катя Паскалева, пред очите ми изплува нейната усмивка, допълни тя.

15-те акварела разкриват другата страна на артистичната душа на Катя Паскалева. Тя оставя и една книга, която е публикувана след смъртта и. Без да е учила живопис, рисунките на голямата актриса впечатляват с изящна техника и майсторство, каквото рядко може да се постигне с акварел. Изложбата е предоставена от фондация „Катя Паскалева и Иван Росенов“ и ще остане на разположение на посетителите до края на фестивалните дни.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.