Грип уби 4-годишно момиченце

РАЙНА ТОШЕВА - четвъртък, 08-02-2018 - 16:01

Вероятно дете е починало от вирусен енцефалит, който се развил мълниеносно като усложнение от болестта

Момиченце на четири години от Враца почина след усложнения от грип. Предполага се, че смъртта на детето е настъпила след мълниеносно развил се вирусен енцефалит.

През последните два-три дена мъничето поддържало висока температура. Състоянието му се влошило в сряда вечерта и родителите му го закарали до дежурния частен медицински център в жилищен комплекс „Дъбника” на д-р Саид Дауд. Там лекарите измерили температурата му, която се оказала много висока, приложили аналгетици и викнали линейка. Момиченцето било транспортирано до болницата, където след като минало през спешното отделение било прието в детското. Лекарите съобразили, че трябва да му се направи скенер, който показал, че има оток на мозъка. Състоянието му продължавало да се влошава, пулсът му бил нисък и то изпаднало в кома. Детето било преместено в реанимацията, където лекарите го поставили на изкуствено дишане и му давали необходимите. Направили консултация и с националния консултант по инфекциозни болести, който предположил, че става дума за вирусен енцефалит. Но въпреки усилията докторите, детето издъхнало към 11 часа в четвъртък.

Държавното обвинение веднага се е заело да разследва трагичния случай, съобщи заместник окръжният прокурор Камелия Трифонова. Назначени са редица експертизи, чрез които да се разбере дали лекарите се действали правилно. Чакат се и резултатите от аутопсията, които ще изяснят причините за смъртта на момиченцето.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.