Мечтите на Клоуи може и да се сбъднат.
boredpanda.org

7-годишно момиченце кандидатства за работа в Google

ГЕОРГИ СЛАВОВ - петък, 17-02-2017 - 15:15

Малката Клоуи от Херефорд, Обединеното Кралство, написа едва второто си писмо през живота си и го адресира до Главния изпълнителен директор на Google. В писмото тя желае да бъде наета в компанията. Шефът на Google й отговори.

Клоуи е решила да напише писмото, когато е попитала баща си какъв би искал да бъде, ако не продавал части за хладилници. Той й отговорил, че „няма да му е зле“ в Google и й показал снимки от щабквартирата на фирмата в Силициевата долина. Там тя видяла картинг писти, пълни със състезатели, пързалки и меки плетени столчета. Веднага разбрала какво иска да работи, когато порастне.

 

Писмото на амбициозната Клоуи съдържала следните наинвни, но чисти думи:

“Скъпи Шеф на Google,

Казвам се Клоуи и когато стана голяма бих искала да работя за Google. Също бих искала да работя във фабрика за шоколад и да плувам на Олимпийските игри. Плувам всеки четвъртък и събота. Баща ми каза, че ако работя в Google ще мога да се пускам по пързалки, да седя на меки столчета и да карам колички по цял ден. Обичам и компютрите и играя игри на таблета си. Баща ми ми даде да играя на игра, в която трябва да мърдам един робот в различни квадратчета. Каза, че ще е добре за бъдещето ми.“

 

След няколко дни получила следния отговор:

“Скъпа Клоуи,

Много благодаря за писмото ти. Радвам се, че харесваш компютри и роботи и се надявам да продължаваш да се интересуваш от технологии. Мисля, че ако работиш усилено и следваш мечтите си, ще ги превърнеш в реалност – и да работиш в Google, и да плуваш на Олимпийските игри. Надявам се да получа молбата ти за работа, когато завършиш училище! :) Всичко най-добро на теб и на семейството ти, Сундар Пичай ”

 

Сундар Пичай, главния изпълнителен директор на Google, е отговорил лично на мечтите на Клоуи. Това негово действие е събрало 94 хиляди харесвания в социалните мрежи.

Източник: boredpanda.org

 

 

 

 

 

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.