Спират строителството в курортите край Варна

Добромир Радушев - неделя, 14-05-2017 - 14:34

Със заповед на кмета на Община Варна от утре до 1 октомври се забранява извършването на всички видове строителни и монтажни работи на територията на курортните комплекси „Златни пясъци“, „Св. Св. Константин и Елена“,„Чайка“, КЗ „Прибой“ и „Манастирски рид“.

В комплексите се забранява достъпа на тежка строителна механизация и на всякакви превозни средства, доставящи строителни материали. Изключение се допуска за неотложно аварийно-ремонтни дейности, съгласно чл. 15 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

До вчера, 14 май възложителите и изпълнителите на незавършени строежи на територията на комплексите имаха възможност да предприемат необходимите мерки за ограждане и обезопасяване на строителните обекти, да демонтират временно поставените обслужващи обекти, които са извън границата на строителната площадка, както и да почистят и възстановят нарушените от строително-монтажните работи тротоари и пътни настилки около строежите. Засегнатите зелени площи трябва да бъдат почистени от строителни отпадъци, обработени и засадени със съответния вид декоративна растителност. За нарушаване на заповедта физическите лица ще се наказват с глоби от 1 000 до 10 000 лева, а на едноличните търговци и на юридическите лица ще се налага имуществена санкция в размер от 10 000 лева до 50 000 лева.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.