СДВР следи всички столични булеварди за нарушители

Нов булевард стана писта за гонки

Агенция Монитор - понеделник, 21-09-2015 - 13:19

 

Новооткритият булевард "Александър Малинов" се превърна в нощно трасе за гонки, оплакаха се жители на столичния жк "Младост". Джигитите използват наскоро ремонтирания булевард, за да фучат като бесни с мотори и коли.

Основната пътна артерия на квартала бе обновена това лято покрай изграждането на метрото. Оттогава пътните хулигани се възползват от хубавия асфалт и правата отсечка, която използват като арена за своите зулуми. Очевидци разказват, че са ставали свидетели на гонки между мотори, коли и АТВ-та, дрифтинг на мощни беемвета и дори на каране в насрещното.
Междувременно от СДВР съобщиха, че следят за гонки из цяла София. Пред БНР инспектор Николай Крушарски от столичната полиция обясни, че бул. „Александър Малинов" е едно от местата, които катаджиите редовно проверяват заради десетките сигнали за нелегални състезания.
“Постъпили сигнали за гонки при нас няма – призовавам гражданите да сигнализират при нерегламентирани действия от страна на мотористите, за да вземем навреме отношение. На въпросния булевард през деня се позиционира мобилна камера, която да следи за скоростните режими, а по отношение на вечерните нерегламентирани гонки - от наша страна има екипи, които следят на територията на цяла София”, заяви той. По думите му все още няма засечени гонки по бул. “Александър Малинов”, но има санкционирани заради висока скорост по това трасе. “Мобилната камера, която е позиционирана там, установява доста нарушения. Камерата е поставена от началото на седмицата, тъй като дойде сигнал за превишаване на скоростта”, обясни Крушарски.