Групировката е разделена на два лагера, воюващи за контрол над дискотеката

Зрелищни арести в "Оксижен" след масово меле между хората на Божо Кравата

Елена Анастасова - сряда, 09-08-2017 - 15:40

Петима души от групата на Божидар Кузманов-Кравата бяха зрелищно арестувани след масово меле в Слънчев бряг. Боят избухнал късно вечерта във вторник. Районът между печално известния ресторант  "4 you" и дискотека "Оксижен" е бил окупиран от ченгета. Униформените са пристигнали с бронирани коли и само намесата на полицията е предотвратила кървава саморазправа между двата воюващи лагера. Пострадали в боя няма, а според официалната информация на полицията до сбиване изобщо не се стигнало. Свидетели на екшъна обаче твърдят, че е имало здрав тупаник. Мелето извади на практика потвърди слуховете, че групировката на Кузманов е разцепена и между двата лагера е пламнала война за контрол над апетитния бизнес  със заведения в Слънчев бряг. От едната страна е Кравата с неколцина от останалите му верни хора, а Иван Терзийски, сочен доскоро за негова дясна ръка е оглавил вражеския тим. Конфликтът между двамата пламнал в началото на сезона, след като Терзийски изявил претенции за подялба на дискотека "Оксижен". Той претендирал да стане съсобственик, защото сам ръководел бизнеса и изнесъл на гърба си всички проблеми със затварянето на заведенията, докато Кузманов лежеше в ареста. Ден преди боя Терзийски пристигнал в "Оксижен" с дузина гардове и инструктирал персонала, че от този момент нататък той е единствения шеф и всички трябва да се отчитат само на него. Повелята бързо стигнала до ушите на Кузманов, който взел нещата в свои ръце и също събрал доверените си хора. Във вторник вечерта двете групи влезли в челен сблъсък пред очите на туристите в дискотеката. Избухнал чутовен скандал, твърдят очевидци. Според свидетели, Кузманов обвинил Терзийски, че е минал в лагера на Очите. "Ти за Митьо ли тръгна да работиш, бе", изкрещял Кравата, после се обърнал към гардовете си и демонстративно наредил: "Вземайте го тоя и го карайте в Аркус". След тези реплики, Терзийски побеснял и боят започнал, носят слуховете. Официалното становище на полицията е, че не е имало никакво сбиване, нито дори нарушаване на обществения ред. "Задържани са петима души заради сигнали за неуредени междуличностни отношения", лаконично съобщиха от ОД на МВР Бургас.

Запознати с драмата твърдят, че конфликтът между двамата избухнал в средата на юни, когато Кузманов бе освободен от ареста и пристигна в Слънчев бряг. Той веднага заел мястото си на неформален бос и се разпореждал еднолично в двете заведения. Отношенията се обтегнали, когато той порязал мераците на Терзийски да получава 50% от печалбите.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.