Две седмици след скандала с малтретираните деца

ОДЗ "Брезичка" без видеокамери

Елена Анастасова - понеделник, 12-02-2018 - 11:37

Две седмици след скандала с малтретираните деца в бургаското ОДЗ "Брезичка", камери не са монтирани, а обещаното видеонаблюдение май ще си остане само обещание. Сигналът дойде от родители, които узнали че проектът няма да се случи. 

"Разбрахме, че от градината са пуснали анкети "за" и "против" и някои от възпитателите не били съгласни. Това на практика означава, че камери няма да бъдат поставени. Обещаха ни от общината, че видеонаблюдение ще има, а сега се оказа, че сме излъгани. И това се случва на фона на протести в цялата страна, които са с основното искане да име камери в детските градини", коментираха възмутени родители. 

"Не мога да кажа нищо конкретно по въпроса, още не сме провели родителски срещи. Трябва да вземем мнението на всички родители. Всички от педагогическия персонал са съгласни да се поставят камери, но някои от родителите не желаят. Въпросът ще бъде обсъден и с представители на община Бургас", заяви новата директорка на забавачката Константина Иванова. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.