Само при нотариус

Експресни разводи в Гърция

Агенция Монитор - четвъртък, 28-12-2017 - 17:03

Нов закон в Гърция вече разрешава разводите да стават експресно само при нотариус, като така отпада стария разточителен досега начин за разтрогване на браковете.

В. "Та неа" пишат, че законът е влязъл в сила в навечерието на Коледните празници и че при наличието на взаимно съгласие, разводите ще се извършват при нотариус, като за целта няма да е необходимо да се чака с месеци в първоинстанционен съд.

Уточнява се, че разтрогването на браковете ще става за много кратко време дори в отсъствието на двойките, тъй като се дава възможност на заинтересованите страни да не присъстват на този акт при нотариуса, а да упълномощят своите адвокати.

В този смисъл разтрогването на браковете вече е въпрос на няколко часа.

Решението за разтрогване на църковен брак пък ще бъде обявявано от прокурор от първоинстанционен съд, но след предварително нотариално заверено искане на заинтересованите лица.

В закона е предвиден и затвор от шест месеца до една година за всяка от страните, нарушила споразумението, в което са формулирани и условията по отглеждането на непълнолетните деца, посочват още изданията.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.