Патриарх Неофит пожела успехи на архиерея Исаак Бохосян
Монитор

Главният арменски поп на крака при патриарх Неофит

Силвия Николова - четвъртък, 26-05-2016 - 15:18

Патриарх Неофит прие новоизбрания първи архиерей на Арменската епархия в България Исаак Бохосян. Гостът приветства Светейшия от името на католикоса и патриарх на всички арменци Карекин II, чиято визита в нашата страна се подготвя в момента.

Неговото високопреосвещенство Исаак Бохосян изтъкна, че за седемте месеца откакто е в България се е убедил във високия авторитет на Патриарх Неофит и топлите чувства на българския народ към него.

От своя страна българският патриарх приветства новоизбрания архиерей и му пожела да преуспява в добрите му усилия и изрази надежда да се утвърждава християнството в нашата страна, в Европа и света.

Високият гост бе придружаван по време на визитата си от Рупен Крикориан, председател на Националния съвет на религиозните общности в България.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.