ANYmal използва асансьор

Агенция Монитор - сряда, 08-11-2017 - 14:11

Роботите, наподобяващи кучета, несъмнено изглеждат странно. Независимо от това, тези четириноги роботи са се развили изключително бързо през последните няколко години, намирайки приложение в индустрията.

ANYmal е четирикрак робот, създаден преди няколко години от Техническия университет в Цюрих (ETH Zurich), който скоро ще бъде на разположение в търговската мрежа и вече може сам да използва асансьор.ANYmal много прилича на робота Big Dog на Boston Dynamics, не по-малък, с повече способности и е специално проектиран за търговска и промишлена употреба.

Робота е подходящ за работа на опасни обекти, като петролни и газови платформи или мини, както и да изпълнява функциите на устройство за наблюдение и охрана.

ANYmal не е от най-малкият четирикраки роботи. С тегло около 30 килограма и с товароносимост от 10 килограма, робота може да се движи със скоростта на бърза походка и може да работи от два до четири часа с едно зареждане на батерията в зависимост от задачите, които извършва.

Робота е оборудван с различни сензори, позволяващи му да се движи автономно в различни търговски и индустриални обекти. Все още не е достъпен и няма официално обявена цена, но тези високотехнологични роботизирани помощници не са никак евтини.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.