Годишният лихвен процент за съкровищните облигации е 1,95 процента.
МОНИТОР
НА АУКЦИОН

БНБ продава съкровищни облигации за 100 млн. лв.

Агенция Монитор - вторник, 14-03-2017 - 16:54

БНБ продава на аукцион съкровищни облигации за 100 млн. лв. с фиксиран лихвен процент от 1,95%, съобщи централната банка. Аукционът ще се проведе на 20 март тази година, а облигациите са със срок 10,6 години.

За дата на плащане е обявен 22 март 2017 г. 56 е броят на дните от датата на емисията (25 януари 2017) до датата на плащане (21 март 2017), за които се изчислява натрупаната лихва.

Първичните дилъри могат да участват в аукциона със състезателни поръчки както от свое име и за своя сметка, така и от свое име, но за сметка на свои клиенти.

По решение на Министерството на финансите първичните дилъри могат да участват в аукциона и с несъстезателни поръчки от свое име, но за сметка на свои клиенти, които не са банки или инвестиционни посредници, включително и такива, установени в друга държава-членка или в трета страна.

Съотношението на ДЦК, предлагани със състезателни и несъстезателни поръчки, е 50 на сто към 50 на сто от общото предложено количество.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.