Тризнаци от френско-японска връзка

Денислав Стоянов - петък, 04-12-2015 - 17:15

Вановете на Peugeot, Citroen и Toyota се отличават само по дизайна на предницата

Френската компания PSA Peugeot Citroen и японската Toyota показаха новите тризнаци, плод на съвместната работа на двата автомобилни гиганта. Трите модела Peugeot Traveller, Citroen Spacetourer и Toyota Proace споделят едни и същи технически характеристики, двигатели, скоростни кутии и оборудване, като се отличават по своя индивидуален дизайн, изграден според фирмения език на всяка от трите автомобилни марки. Моделите ще имат пътнически варианти за частни клиенти и версии ван за бизнес клиенти. По този начин двете международни компании затвърждават договора за сътрудничество подписан през 2012 г.

Трите модела ще бъдат представени на съответните щандове на производителите на предстоящия автосалон в Женева през март 2016 г.ще бъдат лансирани на пазара през първата половина на годината.

Първото поколение Toyota Proace се базираше на досегашните модели Peugeot Expert и Citroen Jumpy. В самото начало на сътрудничеството през 2012 г. беше договорено, че компаниите ще работят заедно по развитието на следващото поколение автомобили и че това сътрудничество ще продължи и след 2020 г. Със съвместното производство двете компании имат за цел да могат да предложат на клиентите си конкурентен продукт в сегмента на лекотоварните и пътнически ванове, като оптимизират разходите по развойна и производствена дейност.

Автомобилите ще се произвеждат в завода Севелнорд на PSA Peugeot Citroen във Валансиен, Франция. Компанията Toyota участва в развитието и проектирането, както и в индустриалното инвестиране на проекта за новите модели.

 
Тагове:  ToyotaPeugeotCitroen