Project Black S е съвместен проект на Infiniti и екипа на Renault Sport от Формула 1.
Снимки Infiniti

Infiniti направи ексклузивен болид за пътя

Денислав Стоянов - вторник, 14-03-2017 - 08:15

Спортното купе Q60 взе технология от Формула 1 за максимална динамика

На автосалона в Женева японската марка за луксозни и спортни автомобили Infiniti показва радикалната нова интерпретация на спортното купе Q60. Концепцията е наречена Project Black S и представлява ексклузивен модел, построен на базата на спортното купе Q60. Прототипът включва уникална за пътищата технология, вдъхновена от болидите от Формула 1. Марката Infiniti е част от Алианса Renault-Nissan и технически партньор на екипа Renault Sport във Формула 1, затова съвсем естествено обедини сили със състезателния екип за да проучи възможността да предложи иновативни високо динамични хибридни технологии на клиентите си при серийните автомобили. С новата разработка Infiniti демонстрира огромния си потенциал при спортните купета, разкривайки модел с хибриден силов агрегат с двойно задвижване.

Прототипът е в матово сиво и черно, а покритието от черен гланц заменя хрома при стандартния модел.

Уникалната система за възстановяване на енергията може да събира кинетична и топлинна енергия, допринасяйки за 25% увеличение на мощността на новия 3,0-литров V6 битурбо бензинов двигател на Infiniti. Хибридният силов агрегат с двойно задвижване в Project Black S все още не съществува в настоящите пътнически автомобили. Той включва система за възстановяване на енергията, която събира енергия и използва възстановената електрическа мощност за увеличаване на мощността и въртящия момент. Резултатът е мигновено бързо ускорение без забавяне и достигането на оптимална максимална скорост.

Въздухозаборниците в предната част са уголемени, а новите отвори на предния капак отвеждат топлината.

Иновативната система за възстановяване на енергията допринася за по-висока динамика чрез използването на два типа задвижващи блока и акумулаторен пакет за събиране, съхранение и рециклиране на електрическа енергия. Системата включва един кинетичен задвижващ блок за събиране на кинетична енергия при спиране и два топлинни задвижващи блока - по един за всеки турбокомпресор на двигателя, за събиране на топлинна енергия от отработените газове.

Предният сплитер, задният дифузьор, калниците и страничните прагове са изработени от карбонови влакна.

Концептуалният автомобил, представен в Женева, включва редица допълнителни модификации за реализиране на максималната динамика, като например нова високоефективна титаниева двойна изпускателна система, която увеличава максимално ефективността на въздушния поток през двигателя. За да създадат по-дързък и агресивен външен вид, дизайнерите на Infiniti са направили редица промени в концептуалния автомобил. Прототипът е в матово сиво и черно, а покритието от черен гланц заменя хрома при стандартния модел. Аеродинамиката и охлаждането на проекта Black S са подобрени с широка употреба на карбонови влакна.

Тънките „остриета“ на страничните прагове пред задните колела канализират въздуха около долната част.

Project Black S е качен на 21-инчови ковани алуминиеви джанти, подчертани от удължени арки, който са по-големи, по-широки и по-леки от джантите на стандартното купе Infiniti Q60, допринасяйки за динамичния имидж на концептуалния автомобил. По-широките гуми осигуряват по-добро сцепление, като същевременно загатват за програма за редуциране на теглото с цел пълно компенсиране на теглото на хибридната система. Серийният автомобил Black S може също така да се възползва от допълнителна настройка и модификация на шасито и окачването.

Голямото задно крило спомага за максимална сила на притискане и стабилност при висока скорост.

Новото ниво на оборудване Project Black S, представено от новия концептуален автомобил, може да представлява максималната динамика и възможности, предлагани от Infiniti, като надвишава наскоро обновените гами модели на компанията Red S и Silver S. Японските инженери от Infiniti вярват, че има потенциал за версия Black S, която предлага прогресивни нива на продукта, включително по-висока мощност и въртящ момент от иновативните двигатели, нови или подобрени системи на окачване и уникални елементи на дизайна, , вдъхновени от динамиката. Въвеждането на спецификация Black S би утвърдило репутацията на Infiniti на производител на премиум автомобили, които клиентите обичат да шофират.

Тагове:  InfinitiQ60

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.