Кметството в Софрониево
Във врачанските села Софрониево и Крушовица

Отложиха търга за кметство и читалище

РАЙНА ТОШЕВА - вторник, 12-09-2017 - 14:02

Общината в Мизия е превела първата погасителна вноска за огромния си борч към НАП

Бунтовете в две врачански села се отлагат засега. Жителите на Софрониево и Крушовица се отказаха от живите вериги, с които да блокират трафика за АЕЦ „Козлодуй”, защото общината в Мизия е превела първата погасителна вноска от 271 000 за огромния си дълг към НАП. Приходната агенция пък от своя страна е отменила насрочения за 14 септември търг за сградата на кметството в Софрониево, на читалището в Крушовица и на десет апартамента в Мизия. От администрацията в общинския център са се ангажирали, че борчът ще бъде изцяло изплатен с вноски в същия размер през следващите четири месеца.

До скандалната ситуация за разпродажба на двете обществени сгради и общинските жилища се стигна, след кметът на Мизия Виолин Крушовенски тихомълком ги заложил още през 2014 година, заради дългове на общината към НАП. При това той е ипотекирал сградите без решение на местния парламент. Това наложи на извънредна сесия през август местният парламент да излезе с решение градоначалникът Крушовенски да изтегли до 2 милиона лева заем, с който да погаси дълга към НАП.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.