Огнени коктейли подпалиха тийнейджърки в дискотека

Мария Атанасова - понеделник, 11-07-2016 - 13:34

Огнени коктейли подпалиха две 18-годишни момичета в морска дискотека, докато са летували в Приморско. Нелепият инцидент е станал миналата нощ в известен бар в Международния Младежки Център. Трагедията сполетяла Нелина и приятелката й Анна-Мария точно преди да вдигнат поредната наздравица на бара. Двете приятели си поръчали шотове-фламбе. Зад бара седял 23-годишен младеж, който бързо изпълнил поръчката и доставил коктейлите. Когато възпламенил напитките, девойките седели прекалено близо и не предвидили опасността. Дългите им коси пламнали заедно с шотовете и момичетата се превърнали в живи факли. "Беше кошмарно. Двете млади жени пищяха от болка и ужас. Няколко мъже, които седяха най-близо до тях тръгнаха да ги гасят с безалкохолни, минерална вода - всичко което имаха под ръка на бара", разказаха очевидци на страшната трагедия. Минути след нелепия инцидент, момичетата са били откарани с линейка в медицинския център в Приморско. Лекарите обаче преценили, че състоянието им е доста тежко и ги насочили към специализирана болница. Веднага след това те са транспортирани до шоковата зала в МБАЛ Бургас, а после са пренасочени към Варна и настанени в  болницата по термични травми, пластика и естетична хирургия. Състоянието и на двете е тежко, казаха лекарите. По-сериозно е пострадала Нелина, която е с повече от 30% изгаряния по тялото. Засегнати са почти цялото лице, главата, ръцете гърдите и гърба й. Приятелката й Анна-Мария е с около 20% изгаряния, като нараняванията са идентични. Инцидентът с фламбираните шотове ще им коства месеци лечение в болницата и серия от пластични операции. В момента лекарите се борят да ги стабилизират и да овладеят опасността от инфекции. 
По случая се води разследване, което трябва да установи чия е вината за случилото се. Анна-Мария е от Враца, а Нелина от Видин. Двете момичета пристигнали в Приморско преди няколко дни с предварителна резервация за десетдневна почивка.  

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.