СНИМКА PIXABAY.COM
МЕСТНИТЕ СИ ГИ КУПУВАТ ОТ МАКЕДОНИЯ

Яйцата в Кюстендил удариха 40 ст.

Северина Димитрова - петък, 29-12-2017 - 15:22

Яйцата удариха 40 ст. за бройка в Кюстендил, което до този момент не се е случвало. Според местни производители цената ще продължи да се увеличава през зимата, заради изкланите заразени кокошки в цяла Европа. Репортерска проверка установи, че кокошият продукт на кооперативния пазар е най-скъп заради това, че е домашно производство. Иначе в търговските мрежи яйцата се предлагат по 35 ст.

„Няма как да продаваме по-евтино яйцата. Пресметнете колко даваме и за фуражи, това са все разходи за нас производителите. Да не говорим, че самите кокошки също често боледуват“, твърди фермер от Кюстендилско.

Заради високите цени, кюстендилци пътуват до съседна Македония, от където си купуват яйца по 20 ст., разкриха митничари от Гюешево. „Там са на половин цена, могат да вземат само по една кора. В противен случай, ако количеството е по-голямо яйцата се изземват“, твърдят още хора от граничния пункт.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.