Фалира производителят на „Руский стандарт”

агенция Монитор - понеделник, 09-01-2017 - 14:09

Вторият по големина производител на водка в света и най-голям в Русия - Roust Corp, е подал молба за влизане в процедура по несъстоятелност. Портфолиото на компанията включва марките водка „Руский стандарт”, „Зеленая марка”, „Парламент”, „Талка” и Zubrоwka.

Собственик на регистрираното в Манхатън дружество е руснакът Рустам Тарико. Той е подал молба до съда на 30 декември, пише RNS. Целта на процедурата е да се преструктурира дълг в размер на 1.14 млрд. долара.
Като обосновка на молбата холдингът съобщава за обезценяване на активите, ограничения за внос и износ и нелоялна конкуренция. Пояснява се, че бизнесът на Roust Corp е засегнат конкуренцията от черния пазар, намаляването на възможностите за привличане на финансиране в Русия, девалвацията на валутите в няколко страни и забраната за доставки към Украйна.
„На развитието на компанията повлияват макроикономическите условия, които не са под контрола й. Компанията е изправена пред недостиг на ликвидност и високи лихви”, - каза ръководителят на Roust Гранд Винтертон

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.