Варна- централен, Свети Влас и Кранево са част от ивиците, за които ще се търси стопанин.
СНИМКА МОНИТОР
ГОТВЯТ ПРОЦЕДУРИ ЗА ОЩЕ 5 ИВИЦИ

4 плажа с нови стопани от лятото

Агенция Монитор - четвъртък, 16-03-2017 - 18:19

4 плажа ще са с нови стопани от лятото. Това са „Свети Влас - Нов плаж“, „Обзор - юг“, „Къмпинг Оазис“, „Дюни - юг“, за които бяха подписани нови концесионни договора, съобщиха от министерство на туризма.

Предстои подписване на споразумени и за управление на „Къмпинг нестинарка“. Това става възможно след като Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че постъпилата жалба срещу проведената процедура е несъстоятелна. Такова е становището и по сигнала за „Бургас - север“ и „Поморие-централен“. За „Бургас - север“ предстои заседание на концесионната комисия, с което процедурата продължава от където е спряла. А за „Поморие - централен“ се чака решението да влезе в сила или да бъде обжалвано. Все още се очаква произнасяне на компетентните институции по жалбата за концесията на „Свети Влас - изток“. За плаж „Слънчев бряг - север“ се чака решение от Върховния административен съд и Върховния касационен съд.

По отношение на търговете за наем на плажове вече има избрани компании за „Къмпинг Веселие“, „Устие на река Велека“ и „Царево Василико“. Всички процедури за плаж „Несебър-юг“ са приключили и той вече е предаден на наемателя. До края на март предстои втори търг за плажовете „Офицерски-запад“, „Попски плаж - север 5“ и „Несебър- изток“. Причината за повторното им обявяване е липсата на кандидати или некоректно подготвени тръжни документи. Търгът за „Нов плаж Балчик“ е прекратен, поради процедурни нарушения и вече е обявен наново.

В момента се подготвя и стартирането на още 5 тръжни процедури за наем на ивиците „Кранево - централен“, „Къмпинг - Юг“, „Свети Влас - Болницата“, „Росенец - север“ и „Варна - централен“. За морски плажове „Панорама“ и „Малък плаж Лозенец“, чиито договори за наем изтичат през 2017 г., също се подготвят търгове. Договорите за наем на „Атанасовска коса“ и „Кабакум - централен“ се считат за прекратени поради неплащане на наемната цена и за тях предстои стартиране на търгове.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.