Спешната болница "Пирогов"
Интернет
За по-малко от 4 дни

1800 пациенти с спешното на „Пирогов”

Силвия Николова - понеделник, 17-07-2017 - 08:55

Близо 1800 потърсиха помощ в спешното на "Пирогов" от петък до тази сутрин. Това съобщиха от спешната университетска болница в София. Едва 98 от тях са били здравнонеосигурени. Останалите са се възползвали от правото, давано им от Закона за здрвето, че имат право на безплатно лечение, ако са по спешност в почивни дни или в извънработното време на общопрактикуващите лекари и медицинските центрове.

 От всички преминали през спешното отделение на „Пирогов” 245 се е наложило да бъдат приети за болнично лечение.

От там обясниха, че големият брой пациенти се дължат и на големия брой катастрофи и пострадалите от тях през почивните дни. Само в неделя 12 от пациентите, на които е оказа помощ в спешното са били от пътно-транспортно произшестве. От тях 3 са деца, които не се е наложило да остават за болнично лечение. Две жени на 37 и 24 години обаче са настанени в травматологията на спешната болница.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.