Бяла боя за черния лебед

Иван Тропанкев - четвъртък, 18-05-2017 - 16:11

Кукловодите на Лозан Панов са наясно, че е бита карта и няма да им е полезен повече като председател на ВКС. Олигархичният кръг, чиито мераци да дърпа конците в Темида и да замете всички далавери, за които е разследван не стихват, е пресметнал, че след избирането на нов ВКС, Панов няма да има място в него. Затова ще го накарат да си подаде оставката, но преди това искат да го използват максимално за своите цели. После по схемата с оставката на Христо Иванов ще го насочат към политическото поприще.

Поредицата от жалби и публични изяви на протежетата на разследваните олигарси са част от позиционирането на Панов чрез досег с водещи фигури от политическия живот. Такава беше злополучната молба до президента с настояване за противоконституционна негова намеса. Същата ще е срещата с премиера в петък. И в двата случая, тези които дърпат конците, са предвидили резултата. Подобно желание на Панов за намеса бе отрязано от бившия президент година преди това, а настоящият премиер едва ли е забравил как председателят на ВКС размахваше един есемес.

Няма да коментираме какво ще се случи, когато лидерът на “Да(й), България” и вече бившият шеф на съдиите се събраха в един отбор и дали по този повод “черният” лебед ще се превърне в “бял”.

Но обществеността няма как да остане безразлична към разследването на нерегламентираните срещи на Панов. Защото те показват зависимости от лица, олицетворяващи сенчестата страна на прехода, определян заради тях като криминален.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.