Трафикът по стария път за Перник през Владя е по-малък само от този по автомагистрала „Тракия”.
СНИМКА МОНИТОР
ПРОЕКТИ

Светофари ще управляват трафика между Княжево и Даскалово

ИВАН ПЕТРОВ - неделя, 18-06-2017 - 22:00

Светофари да управляват движението по първокласния път между столичния кв. Княжево и пътен възел "Даскалово" предвижда проект за рехабилитация на участъка с обща дължина 10,685 км. Това съобщи строителният министър Николай Нанков. Сега организацията на движение се осигурява с ограничителни стълбове основно около празници в почивните дни, припомни той

„Предвижда се също въвеждане и на пътни знаци с променливо съдържание, което позволява режимът на работа на пътя да се съобразява с конкретния трафик и пътни условия и възникнали извънредни обстоятелства. Ще се монтират отделно и пешеходни светофари, които ще се ползват от тях само при подадена заявка. След остойностяване на предвидените работи проектът може да се предвиди за изпълнение от АПИ за 2018 и 2019 г.”, уточни регионалният министър и добави, че в програмата на пътното ведомство за настоящата година не се предвижда отсечката да се реконструира на 4 лентов път.

По думите му през 2016 г. по текущата пътна поддръжка за подобряване състоянието на отсечката между Княжево и п. в. „Даскалово” е извършен ремонт на настилка, на отводнителни съоръжения, подменени са повредени мантинели и възстановяване на хоризонтална маркировка за над 220 хил. лв. От началото 2017 г. за ремонти по настилката в участъка са вложени почти 200 хиляди. Останалите дейности се планират през следващите месеци съобразно бюджета на пътната агенция, поясни Нанков. Той припомни, че по ОП „Околна среда” има предвидени 6 млн. лв. за укрепване на свлачището след Владая.

Старият път към Перник и Кулата, минаващ през прохода е един от най-натоварените в страната. В почивни дни и преди празници се образуват километрични задръствания.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.