Прибират от 2 до 200 лева на сеанс

3 от 100 врачки плащат данъци

Екип на „Монитор" - понеделник, 20-03-2017 - 20:00

Изрядните гадателки са в София и Варна, извадили по 5600 лв. за година

Само 3 врачки в страната са се регистрирали и са платили патентен данък за дейността си. Това показа проверка на „Монитор“ в общинските данъчни служби на София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Кюстендил, Хасково и др.

В същото време елементарна справка в сайта за обяви alo.bg показва, че около 100 гадателки от различни градове и села прибират пари за предсказания, магии и заклинания за любов. Две от изрядните врачки са от Варна, а третата работи в София, като тя дори плаща данъка си за втора поредна година

Годишният патент за големите градове е в размер на 5600 лева, а в по-малките населени места налогът варира между 2000 и 3000 лева. Според сметките въпросните стотина гадателки, които работят в 24 градове и села, са ощетили местните хазни с общо около 400 000 лв. за година.

Изрядните гадателки в морската столица са популярни фигури, които често се показват по телевизията или организират масови мероприятия, повдигнаха завесата данъчните, но категорично отказаха да дадат повече информация за нестандартните професии. Затова, че не си плащат, гадатели и екстрасенси ще бъдат подложени на масови данъчни проверките във Варна.

 

Подробности четете в хартиеното издание на "Монитор".

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.