Борисов кани Израел в газовите проекти

Агенция Монитор - четвъртък, 07-07-2016 - 15:05

Възможности за развитие на двустранните отношения с Израел съществуват в областта на енергетиката, най-вече по отношение на експлоатацията и преноса на газ, съвместно с други страни-партньори. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с гостуващия у нас президент на Израел Реувен Ривлин. Премиерът  акцентира и върху целенасочената работа на българското правителство за енергийна диверсификация.

„Отдаваме голямо значение на привличането на израелски инвестиции в българската икономика”, каза Борисов като уточни, че очаква увеличаване на взаимната търговия и туристите между двете страни.
Той отбеляза постепенното увеличаване последните две години на българския износ, основно от хранително-вкусовата промишленост, и подчерта опита на страната ни в сектори като туризма и инфраструктурата.

Борисов и Ривлин обсъдиха и ситуацията в Европа и региона на Близкия Изток, като отбелязаха успехите на двете правителства в сферата на сигурността. Премиерът запозна израелския президент с мерките, които предприема кабинетът срещу заплахата от тероризъм, и с изготвения законопроект в тази област.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.