Снимки: Roland

Roland R-07 запива звук с високо качество

Агенция Монитор - неделя, 15-04-2018 - 13:17

Аудиорекордера може да се контролира от телефона или часовника

Въпреки безбройните възможности на съвременния смартфон, който може да служи и като аудиорекордер, има моменти, когато качеството е от значение. Roland представи на CES 2018 новото си устройство разполагащо с множество режими за аудио запис с високо качество и възможност за контролиране на функциите чрез смартфон или Apple Watch. R-07 вече се продава.


Възможно е да се направят висококачествени записи и с помощта на смартфон, но най-вероятно ще е необходимо да се включи, нещо като микрофон на ревера, вместо да се разчита на вградения в мобилното устройство микрофон. Ако все пак смартфона позволява свързването на аксесоари за аудиозапис, но гарантирано високото качество на запис е необходимост, тогава трябва да се използва специален ръчен диктофон.


Новият R-07 на Roland има стерео микрофони и поддържа моно и стерео WAV запис с до 24 bit/96 kHz и MP3 с до 320 kbps. Предварителните настройки, според обстановката, които се активират с едно натискане са удобни, когато се бърза, или ако контрола на всеки параметър и настройка не е от толкова голямо значение преди запис. Двойният запис позволява да бъдат направени два записа едновременно, всеки с различно ниво на звука.

Това означава, че ако основния запис е накъсан или трябва да бъде изрязан, може да бъде заменен от копието с по-ниско ниво на звука. Това потребителите може да направят сами при последващата обработка или автоматично посредством вградена функция. Записите се съхраняват на microSD катра.


Аудио рекордерът е с размери 61 x 103 x 26 мм и тегло 150 г има четири вида реверберация, добавящи ефекти към записите и се захранвате с две батерии тип AA предоставящи до 15 часа работа. Или може да се зарежда при нужда от USB порт.

Потребителите може да създават раздели за това, което R-07 е записвал чрез графичния LCD дисплей с размери 128 x 64 точки, а благодарение на безжичната технология Bluetooth 4.0, R-07 може да бъде поставен далеч отпред на пресконференция или в лекционна зала и да бъдат наблюдавани и контролирани настройките помощта на приложение за iOS / Android смартфон или на Apple Watch.


При наличие на Bluetooth слушалки в, потребителите може безжично да предават аудио записи и да се възползват от аудио технологията aptX.
Записващото звук устройство R-07, вече е достъпно срещу $ 230.

Тагове:  KRolandR-07

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.