Цецка Цачева
Шефката на НС ще изнесе и лекция в университет в Пекин

Цачева договаря китайски инвестиции в енергетиката

Агенция Монитор - неделя, 26-06-2016 - 13:25

Наша делегация, водена от парламентарната шефка Цецка Цачева, ще обсъди възможностите за инвестиции у нас с китайския енергиен гигант CEFC. Това ще стане в рамките на едноседмична визита на председателя на НС в Китай, която започва утре. Заедно с Цачева в азиатската страна ще бъдат още министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, заместниците й в НС Янаки Стоилов, Красимир Каракачанов и Явор Нотев, както и други депутати. Те ще се срещат лично с президента и ръководството на CEFC, за която компания от НС подчертаха, че е сред най-динамично развиващите се в Китай.

В програмата на посещението е предвидено също Цачева да изнесе лекция пред студентите в Пекинския университет за чуждестранни изследвания на тема „Светлината на познанието и скоростта на мечтите”. Българските парламентаристи ще се срещнат и с ръководството,  преподаватели и студенти от Пекинския университет за езици и култури, където ще разгледат изложбата на проф. Пламен Легкоступ “Impressions of Civilizations”. Цачева и колегите й ще се срещнат и с българската общност в Пекин.

Шефката на НС ще разговаря също с председателя на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Джан Дъцзян, по чиято покана е и визитата й. Предвиден е и разговор на делегацията с депутати от Общокитайското събрание. Още в първия ден от посещението си българските парламентаристи ще поднесат цветя на Монумента на народните герои.

По време на визитата българската парламентарна делегация ще посети и Шанхай и столицата на провинция Шенси – Сиан.

В рамките на посещението ще бъде подписан и меморандум между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на жилищното строителство и градско и селско развитие, като от българска страна парафът ще сложи Лиляна Павлова.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.