СНИМКА PINIMG.COM
В БЕЛГИЯ

Валония победи в спора за Арденската пушена наденица

Агенция Монитор - неделя, 08-01-2017 - 10:35

В Белгия Валония успя да надделее в спора с колбасари от Фландрия за Арденската пушена наденица, пише електронното издание на Derniere heure. В скоро време се очаква Еврокомисията официално да обяви изключителните права производителите от френско езичната част на страната да използват защитеното географско наименование за този вид месен продукт.

Неразбирателствата започнаха, когато валонците подадоха заявка за това през евроинституциите в Брюксел. Това предизвика недоволството сред производителите на месни изделия от Фландрия. Те твърдяха ,че за разлика от знаменитата Арденска шунка наденицата може да се произвежда във всички райони на Белгия. Колбасарите от Ардените, гориста област в югоизточната част на страната, успяха да докажат, че само в тези краища се използва оригинална рецепта за приготвянето на въпросната наденица.

Процедурата за получаване на защитеното географско наименование за Арденската пушена наденица е продължила цели 17 години, подчертава Derniere heure.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.