Езерото Байкал е една от търсените дестинации от китайските туристи.
PIXABAY.COM

40% повече китайци посетили Русия през 2016 г.

Агенция Монитор - неделя, 12-03-2017 - 16:03

40% повече китайски туристи са били през 2016 г. в Русия, съобщава RNS. Прогнозите сочат, че в близките няколко години броят на гражданите на най-голямата комунистическа държава, посещаващи РФ, може да достигне 5 милиона на фона на миналогодишните 1,3 милиона.

Според руски експерти китайците търсят турове, свързани с историята и природата. Предпочитат районите на езерото Байкал, Сибир и Далечния изток. Стимул за увеличаване на туристическия поток от многолюдната държава е обезценяването на рублата, което поевтини пакетите.

Руснаците имат шанс през 2017 г. да посрещнат повече китайски туристи, след като Пекин забрани продажбите на групови пакети за пътувания в Южна Корея. Според Korea Times ограничението е заради изострянето на отношенията на Корейския полуостров. През миналата година по информация на Korea Tourism Organization Южна Корея е била посетена от 8 млн. туристи от Китай и 650 хил. от Хонконг.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.