Smart Boy превръща смартфона в Game Boy

Агенция Монитор - петък, 17-06-2016 - 10:04

Компанията Hyperkin представи тази седмица вълнуващо устройство. Първоначално появило се като шега за първи април преди повече от година, Smart Boy на Hyperkin е с подобрен дизайн и напълно функционален, като е възможно официално да бъде пуснат в продажба до края на годината.

Създаден, за да улесни играта на ретро игри от смартфона, без да се налага да се използва сензорния контрол на екрана, Smart Boy има бутони с цветове напомнящи на оригиналната Game Boy конзола на Nintendo. Дори може да се поставят касети с игри от Game Boy в слот на гърба, възпроизвеждайки ги чрез емулатор вграден в устройството и използвайки смартфона само като дисплей.

 Първоначално Smart Boy е бил проектиран да работи като iPhone или Android смартфони аксесоар, но хардуера беше показан да работи само с Android. Това не е изненадващо, като се има предвид изобилието на Game Boy емулатори на разположение в Google Play, но има много препятствията, ако човек иска да играе Game Boy игри на IOS. Разочароващо, но това е още една причина за поклонниците на IOS да преминат към Android.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.