Преизбраха Максим Минчев за шеф на БТА

Агенция „Монитор“ - сряда, 18-10-2017 - 12:12

С пълно единодушие парламентът преизбра току-що Максим Минчев за нов мандат като генерален директор на БТА. Той бе подкрепен от всички 141 гласували, след което положи клетва пред депутатите. Това е втори официален 5-годишен мандат на Минчев след приемането на закона, макар той да е на поста от 2003 г.

Старият-нов генерален директор бе подкрепен от всички парламентарни групи, като в дискусията преди гласуването те се изказаха ласкаво за него. БТА е оазис, там липсват фалшиви новини, от каквито страдаме всички, заяви Иван Ченчев от БСП.

За разлика от другите медии, които акцентират на негативното, БТА представя България пред Европа в положителна светлина, популяризира позитивното и качественото, което става в страната ни, похвали го и Вежди Рашидов от ГЕРБ. И разказа, че докато е бил министър на културата работел добре с Минчев с цел достигане на новините до българите в чужбина.

БТА е една от малкото медии, които наистина работят за българите в чужбина, каза и Юлиян Ангелов от ОП.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.