Сензор активира полицейските камери при изваждането на оръжие

Агенция Монитор - сряда, 01-03-2017 - 12:28

Нов сензор, предназначен за органите на реда в САЩ, може да активира камерата на униформата на полицаите да започне да записвате автоматично, когато извади оръжието си..Axon Signal Sidearm от TASER International е безжичен сензор, който се прикрепя към наличните в полицията кобури за огнестрелно оръжие и се свързва с Axon камерите на таблото на автомобила, на униформата и другите камери за носене на компанията.


Когато пистолет бъде изваден от кобур оборудван със сензора се задействат всички Axon камери в рамките на 9 м, които започват да записват едновременно осигурявайки запис на събитията от различни гледни точки, без да се налага полицаят да натиска бутони.

Безжичният сензор се захранва от батерия, която според компанията издържа около година и половина, като известява мрежата Axon, когато има нужда от подмяна.

Проучване от 2016 установи, че жалбите срещу полицаи са намалели значително, когато камерата на униформата записва инцидента. Съществуват подобни безжични системи, които запис данни за времето и местоположението при употреба на огнестрелно оръжие, но не задействат камери или друг вид запис.

 
 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.