СНИМКА МОНИТОР

Нивите в Плевенско най-скъпи в Северозападния район

Агенция Монитор - сряда, 09-08-2017 - 11:20

Земеделската земя в област Плевен е с най-висока средна цена в сравнение с останалите области в Северозападния район. Това сочат данни на Териториалното бюро "Северозапад" в Плевен при Националния статистически институт на базата на обобщени данни за 2016 година.

Средната цена на един декар земеделска земя в Плевенско е достигала 797 лева на декар, което е с 36 лв. от общото ниво за страната за миналата година. В сравнение с 2015 г. цената в региона се е увеличила с 4,6 на сто.

Най-висока е цената на земеделската земя в община Пордим - 1052 лева на декар, а най-ниска в община Червен бряг - 382 лева на декар.

Наблюдава се увеличение на цената на декар в три от категориите земеделска земя, дефинирани по начина на трайното им използване - на нивите, при овощните насаждения и на постоянно затревени площи. Най-съществено е увеличението при затревените площи.

При лозята се наблюдава намаление на цената на декар с 4,2 на сто, посочват от статистическото бюро в Плевен.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.