Кюстендил и Перник сред първите по кражби на ток

Северина Иванова - понеделник, 09-11-2015 - 11:52

Ангажираха допълнително 900 служители, които ще дебнат крадците

Кюстендил и Перник са сред първенците по регистрирани кражби на ток в Югозападна България сочат данните от ЧЕЗ. На първо място се нарежда столицата с регистрирани 1261 кражби, следвана от Кюстендил и Перник със 724. В Благоевград регистрираните незаконни прикачания към електропреносната мрежа са 324. 14 % от установените нарушения са на стопански потребители. Най-често срещаните нарушения, установени при проверките, са манипулиран електромер и присъединявания преди средствата за търговско измерване. Дружеството ангажира допълнително 900 обучени служители да откриват различни манипулации.

Само в рамките на няколко месеца бяха установени няколко подобни кражби на ток в Кюстендил и Дупница. Нарушителите пък се оказаха роми, които месеци на ред са ползвали електричество без да плащат за него.

От ЧЕЗ напомнят, че подобни незаконните присъединявания застрашават човешкия живот. Последният смъртен случай е от юли тази година, когато мъж от село Галиче, община Бяла Слатина, загина при опит за незаконно присъединяване на жилището си към електроразпределителната мрежа.

 

 

 

 

Ученички нагло окрадоха учителката си в Павликени
Задигнали са 57 лева от чантата й
Публикувано: 9 ноем. 2015, 11:56 | Обновено: 9 ноем. 2015, 11:56
Разпечатай
прочитания: 496 |
коментари: 2
Павликени, България

Ученички са откраднали пари от дамската чанта на учителка в Павликени. Двете извършителки са на 13 и 14 години, са задигнали 57 лв. от учителската чанта, уточняват от полицията, цитирани от "Дарик".Деянието е извършено в периода 3-4 ноемри в класна стая в Ресурсния център в града.

След проведени действия по разследването криминалистите влезли в дирите на малките крадли. По случая е заведена преписка, докладвана в прокуратурта с мнение за изпращане на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.