В интернет събират пари за погребение на българката починала в Чехия

Христо Христов - вторник, 05-04-2016 - 14:03

В Интернет пространството продължава кампанията за набиране на средства, с които да бъде заплатено транспортирането на българка, починала внезапно в Пилзен, Чехия. Инициаторката на кампанията Алена Велчева уточнява, че до момента по регистрираната на името на Георги Колев, свекър на починалата Петя Димитрова, са събрани около 1 000 лв. Дарители са основно българи, работещи в Чешката република. Има заявка и от погребална компания от Русе, която е поела ангажимента да извърши транспортирането и погребението за 2 000 лв.

От община Нова Загора са заявили готовност да приведат 500 лв, коментира кметът Николай Грозев. Включването на новозагорци е заради местожителството на децата на Петя: девотокласничката Анелия и 11-класникът Георги , които живеят временно в село Любенец. На извънредно заседание в сряда на общинските съветници в Раднево предстои въпросът да бъде обсъден и уточнена сумата, с която да бъде подпомогнат овдовелият внезапно Никола Георгиев, съобщи кметът д-р Теньо Тенев.

Както „Монитор“ вече съобщиха 39-годишната Петя Димитрова почина след два последователни инсулта на 31 март в град Пилзен.

Тя е заминала на работа в Чехия през пролетта на м.г. за да спечели средства за изплащане ан ипотекирания им апартамент в Раднево. Малко преди католическия Великден жената е била съкратена от работното си място, тъй като изпитвала затруднения да работи в 16-часовите смени.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.