Интернет на Нещата прави живота по-лесен

Агенция Монитор - събота, 09-12-2017 - 15:43

Ако все още не използвате Интернет на Нещата (IoT), сега е идеалното време да започнете. Вече почти всеки домакински уред е интелигентен и с нарастващата конкуренция на разположение са повече възможности от всякога. Това са някой от най-добрите IoT джаджи, които правят дома по-интелигентен.

За изграждането на IoT мрежа, е най-добре да се използва свързан високоговорител, като Google Home, Amazon Echo или очакваният скоро Apple HomePod. Тези устройства действат като хъб за други устройства, позволявайки на потребителя да контролира всичко чрез приложение или гласови команди. Това са три от най-добрите предложения за 2017 година.
 

 

Google Home Mini/Max

Тази година Google добави моделите Mini и Max за своя високоговорител Home. Mini смалява технологията до компактен размер с формата на поничка, а цената от $ 49 позволява да се поставят няколко из дома. Google Home Max усъвършенства основния модел, предоствяйки по-добър звук и по-дълбок бас, но цената ще около $ 399.

 

Amazon Echo Show

При силната конкуренция в областта на домашните асистенти, тази година Amazon се отдели от тълпата, като добави видео към своя асистент. Amazon Echo Show притежава всички умения на модела Echo и добавя способността за осъществяване на видео разговори, гледане на видеоклипове в YouTube или картина на живо от охранителни камери или за наблюдение на бебе. Разбира се, един таблет може да прави почти същото, но Echo Show е предназначена за това и с от $ 229 е по-евтин от другите устройства.
 


 

 

Sonos One

Sonos наскоро влезе при интелигентните високоговорители със Sonos One. Други интелигентни високоговорители може да звучат не толкова добре, но Sonos One предоставя висококачествен звука изпълващ помещението посредством два цифрови усилвателя Class-D, един говорител за високите и един за средни/ниски и може лесно да се интегрира с други високоговорители на Sonos. Интелигентността си за повечето гласови команди и способности заема от асистента на Amazon, Alexa. Sonos One е с цена от $ 199.
 


 

Ikea Tradfri

Philips доминира при интелигентното осветление със своите крушки Hue, но те са доста скъпи. Алтернативата предлагана от  Ikea, Tradfri е добър начален вариант за интелигентно осветление на дома.
Въпреки че не са толкова цветни, колкото други предложения, светлините Tradfri могат да бъдат контролирани, като се превключват в различни режими или се настроят в различни профили според настроението. Всичко се контролира чрез приложение, дистанционно управление или гласови команди през Amazon Alexa или Google Assistant, както и съвместимост с Apple HomeKit. Стартовият комплект за $ 80, включва Wi-Fi модул, дистанционно управление и две LED крушки Tradfri.

 

 

Ecobee4

Би било добре, ако можеше да се контролира климата, но интелигентните термостати позволяват да се направи точно това, дори само у дома. Ecobee4 е едно от най-добрите предложения, като тазгодишния модел се интегрира с Alexa, което означава, че вече може да бъде контролиран гласово. Това само разширява способностите на устройството и спестява необходимостта от отделен високоговорител.
Освен това, системата Ecobee4 идва със стайни сензори, които може да бъдат поставени из къщата, така че данните за температурата да се получават не само от едно място. Цената е $ 249.

 

 

Rachio

Интернет на Нещата също премахна безброй домашни задължения, като на първо място е поливането. Интелигентната система за поливане Rachio използва информация за видовете растения, които растат в градината и вида на почвата, според който създава график за поливане, но най-добрата способност на системата е, че следи прогнозата за времето и приоменя графика за поливане в зависимост от количеството дъжд.
Свързва се с Alexa, Google Assistant и Nest и може да се контролира от приложение, така че потребителя може да следи колко суха е градината от разсояние. С цена от $ 199, Rachio се изплаща, като намалява сметката за вода или разходите по подмяна на растенията, защото не са поливани.
 

 

Aura

Цифровите рамки за снимки са чудесна алтернатива, заместваща снимките на стената, но може да не бъде толкова лесно да покаже изображенията, които потребителя иска. Aura е предназначена да показва поредица от снимки, без да се налага потребителя да ги подрежда. Вместо това, Aura автоматично се синхронизира с приложение на телефона, което прави подбор вместо потребителя и позволява на семейството и приятелите да добавят свои собствени снимки.
Вместо да трябва да се избира между 50 неуспешни селфита и неуспешни снимки, които не са били изтрити, всички изображения преминават през алгоритмите на Aura, преди да бъдат показани. Това премахва всички повтарящи се, замъглени или с ниска резолюция снимки, както и тези с голи тела.

За да се изключи или включи, рамката е снабдена със сензори за светлина, движение и жестове. Цената от $ 299 е малко висока, но за разлика от други системи, няма постоянни такси за неограничено съхранение на облак.
 

 

Roku Streaming Stick +

Излъчването на телевизионни и филмови програми започва да се разделя, но Roku съчетава и двете. Последния модел Streaming Stick + може да обработва 4K и HDR видео, добавя гласов контрол към дистанционното управление и увеличава безжичния обхват с четири пъти, в сравнение с предишния модел.

 

Olfactory Radio Clock

Ставането от леглото обикновено е най-неприятната част от деня, но миризмата на прясно приготвено кафе може да направят събуждането малко по-приятно. Часовника позволява на потребителя да се буди от аромата на кафе всяка сутрин.
Три минути преди алармата да се включи будилника изпуска приятен аромат на кафе, бекон или морски бряг, правейки събуждането по-приятно. Всяка от подменящите се ароматни капсули е достатъчна за 30 събуждания.
Цената на часовника е $ 80 и $ 7 за капсула.

 
Тагове:  KIoT

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.