Пеевски обстрелван с лъжи от фалшиво НПО

Агенция „Монитор“ - четвъртък, 29-03-2018 - 18:06

Адвокатската кантора на Цветан Василев, маскирана като неправителствена организация „Ние, гражданите“, разпространи поредната лъжа по адрес на нашия издател Делян Пеевски. Представящите се за вложители в КТБ, които обаче коленопреклонно следват опорните точки на Българския Мадоф, използваха скандалното решение на СГС по повод делото за конфискация на имането на Василев, за да намесят отново без никаква причина името на Пеевски.

В интервю за сайта на ченгето от ДС Огнян Стефанов ортакът на другото ченге от ДС, обслужващо БГ Мадоф – Вера Ахундова, Даниел Божилов обясни как съдът попречил на Пеевски да конфискува имуществото на Цветан Василев. Че Пеевски няма и не е имал никакви взаимоотношения с КТБ е безспорен факт, който многократно е доказван от различни институции.

Това че хора, представящи се за вложители в КТБ, бранят престъпното имущество на Цветан Василев, купено именно с пари от банката, обаче е връх на наглостта. Още повече че Божилов от една страна твърди, че КТБ не била пирамида и не е източена от Цветан Василев. От друга страна по думите му запорираните имоти, сред които тузарската вила край Женевското езеро, не били негови лични, а активи на банката. Излиза, че вложител в КТБ няма нищо против шефът на банката да си купува вила в Швейцария с неговите пари.

Иначе Фабриката за фалшиви новини използва всяка възможност, за да намеси името на Пеевски в манипулациите си и да поддържа спуснатия от олигарха Иво Прокопиев норматив за брой лъжи по негов адрес на ден. "Капитал" отново претопли фалшивата новина, че Пеевски имал общо с офшорна фирма, която участвала в драмата с оръжейния завод „Дунарит“.

Нашият издател заема публична длъжност и попълва имуществена декларация, от която е видно, че такава фирма няма. Причината за постоянния залп от фалшиви новини срещу Пеевски са публикациите ни, в които разкриваме далаверите на олигарсите, израснали под крилото на Иван Костов, сега собственици на медии като "Капитал", "Медиапул", "Клуб Зет" и други.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.