Дариха перуки на онкоболни в Стара Загора

Христо Христов - сряда, 04-05-2016 - 17:55

15 перуки, специално направени за нуждите на онкоболни пациенти дариха зам.-председателя на общинския съвет в Стара Загора  Даниела Лекина и  казанлъшкия коафьор Стенли Нанчев. Двамата връчиха перуките на шефа на онкодиспансера,д-р Петьо Чилингиров като обясниха че дарението е само част от кампанията  „Дари коса”, на която Лекина стана патрон, за да подкрепи инициативата на Стенли "Надеждата е красива".

„Целта е да помогнем на повече хора,  благодаря на всички, които се включват и подпомагат инициативите ни, дарявайки коси и средства, много ни се иска  надежда да доведе да промяна  и здраве. Всички политически партии в региона подкрепиха стартирането на кампанията, както и множество фризьорски салони”,  коментира Даниела Лекина. По думите й много жени от Стара Загора и региона  вече са проявили интерес и са заявили готовност да се включат в благородната инициатива. Инициативата набира скорост, късно следобед съветничката беше в Гълъбово където заедно с председателя на местния парламент  Светла Боянчева популяризират кампанията "Дари коса". На  1-ви юни в Казанлък ще се проведе  и първата в България акция, в която деца ще даряват косите си за направа на перуки за болни от рак техни връстници.. 

В старозагорското здравно заведениие, което обслужва и болните от Сливен презм.г. Е имало регистрирани 3302 болни от рак на гърдата жени, броят им само за 12 месеца е набъбнал с 93.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.