Скенер тества лицето за 20 минути

3D селфи брои бръчките

Райна Харалампиева - събота, 09-09-2017 - 15:30

Уникален софтуер проверява за петна по кожата


Известно е, че по вида на кожата може да се определи здравословното ни състояние. Как да се уверим обаче, че нямаме пигментни петна, че кожата ни е достатъчно хидратирана или че нямаме нужда от незабавна помощ, защото е станала прекалено чувствителна? Въобще познаваме ли кожата си и знаем ли как да се грижим за нея според особеностите й?

ИНОВАЦИЯ
Отговор на тези и още въпроси дава една иновативна американска технология, която представлява скенер диагностика и създава 3D модел на кожата.
„Благодарение на нея вече не разчитам само на прегледа. Скенер диагностиката позволява да се види какво се случва дълбоко в кожата, да се разберат проблемите и те да се предотвратят навреме” – казва д-р Анелия Здравкова от Jewel skin clinic.

Революционната машина, за която говори дерматологът, е от полза не само за специалистите,
но и за самите пациенти. Фотодокументацията, която остава след изследването, е доказателство за първичното състояние на кожата и тя стои в личното компютърно досие на всеки пациент. Така след време той може да проследи лично дали състоянието му се е подобрило или влошило. Достатъчно е отново да си направи теста. Апаратът работи с уникален софтуер, който
позволява да се онагледят визуално и най-малките несъвършенства по кожата. За целта той прави две последователни лицеви изображения, които показват положението в дълбоките слоеве на кожата.

„В зависимост от резултата на изследването можем да преценим състоянието на пациента и да изготвим индивидуална програма и план за лечение, в случай че има наличие на проблем. Ако пък всичко е наред – да посъветваме как той да се грижи за кожата си, така че да я запази по-дълго време здрава и красива” – обяснява д-р Анелия Здравкова.
Скенер диагностиката разкрива скрити пигментации, които не са видими с просто око, и показва съдовата компонента – т. е. дали имаме разширени кръвоносни съдчета в дълбочина.


ДИАГНОСТИКА
Ако си направим такъв тест, можем да разберем как е хидратирана кожата ни по зони, което се определя от количеството на хиалуроновата киселина, и да научим имаме ли разширени пори. Не на последно място този апарат прави модел на текстурата на кожата и бръчките, като ни
показва как изглежда колагено-еластиновата мрежа.

„Трябва да се има предвид обаче, че скенерът не лекува, той само диагностицира проблема и позволява на лекаря да бъде прецизен и точен в препоръките и лечението” - уточнява д-р
Здравкова и допълва, че изследването е напълно безвредно, безболезнено и отнема между 20 и 30 минути. „Удачно е всяка консултация да започва с подобен тип изследване, за съжаление обаче не всички клиники разполагат с такава апаратура”.

Как се извършва самият тест? Пациентът поставя брадичката си върху специално пригодена стойка и си затваря очите. Тъй като апаратът не уврежда зрението, не са необходими пред-
пазни очила. Системата сканира кожата и прави две последователни лицеви изображения. За нула време софтуерът обработва информацията и можете нагледно да видите 3D моделите на кожата си. След това лекарят ви разяснява подробно получените резултати и ви изготвя индивидуален план за лечение или за превенция.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.