На сбогуване с прокурорската колегия на ВСС

Цацаров: Върху нас се изписа много помия

Агенция Монитор - сряда, 27-09-2017 - 18:11

Върху прокуратурата бяха изсипани много упреци и много кофи с помия, времето показа кой крив и кой прав. Това заяви на сбогуване с прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров. Мандатът на 7-ия състав на съвета изтича на 3 октомври и в сряда беше последното заседание на колегията.

„Свършихме немалко работа. Останаха несвършени неща и нерешени проблеми. Аз смятам, че разделянето на ВСС на колегии ни даде възможност сами и организирано да решаваме своите въпроси. Старал съм се да има един колегиален дух. Като ваш колега мога да кажа огромно благодаря“, каза още Цацаров. Той изрази надежда, че прокурорската колегия в следващия ВСС ще продължи конструктивния дух и ще има приемственост.

Обвинител №1 връчи лично на всеки от членовете на отиващата си прокурорска колегия почетен знак на прокуратурата и грамота.

След това бе проведен избор за ръководител на Софийската районна прокуратура. С пълно единодушие – 10 гласа „за“ и нито един „против“, бе избран на поста Радослав Димов. До този момент той бе изпълняващ функциите шеф на СРП. При представянето на концепцията си пред кадровиците на Темида Димов обяви, че ще направи функционален анализ на работата на всеки отдел в СРП с цел изравняване на натовареността на обвинителите. Специално внимание ще бъде обърнато на отдела, който разглежда делата за злоупотреби с еврофондовете и делата с обществен интерес. „Желая ви успех и здрави нерви, разбира се“, обърна се Цацаров към Димов, след като му съобщи, че е избран на поста.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.