Вдовицата на загиналия Атанас Ламджиев Корнелия Петкова дойде на следствения експеримент на лобното място на мъжа си
Авторът

Следствен експеримент пресъздаде касапницата на бул. „Руски”

Ели Крумова - петък, 09-12-2016 - 14:07

Следствен експеримент на бул. „Руски” в Пловдив пресъздаде жестоката катастрофа от 18 ноември през нощта, при която загинаха на място бащата на три деца Атанас Ламджиев, спътничката му Виолета Стоянова, а след 9 дни в мозъчна смърт в болница почина и 23-годишната Полина Караиванова. В техния автомобил в 1,30 часа през нощта с 94 км/час се врязало луксозно „Ауди А7”, шофирано от бизнесменския син Любомир Трайков, кръвната проба на когото се оказа 0,67 промила.

По време на експеримента вещи лица премериха колко метра аудито е влачило френската кола до автобусната спирка на бул. „Руски”, където е било лобното място на първите двама загинали.

„Ако не са били решили да отидат до гарата да си вземат храна за вкъщи, Атанас е нямало да мине оттук. Ако другият шофьор Любо не е решил също да мине през гарата да си вземе храна, също е нямало да мине оттук, а е щял да си продължи към вкъщи. Осветено място. В 1,30 часа през нощта. Няма хора, няма движение. Просто случайностите са прекалено много”. Това каза вдовицата на загиналия на място в касапницата на бул. „Руски” от 18 ноември през нощта Атанас Ламджиев – Корнелия. В петък тя отиде на мястото на булеварда, където загина на място съпруга й, за да присъства на следствения експеримент на полицията. 

"На мястото, където е станал сблъсъкът, имаше следи. Аз на другия ден дойдох, исках да видя точно как изглежда мястото. Всичко беше разчертано и от чертежите по пътя разбрах какво се е случило. Според мен от мястото на сблъсъка до спирката не са 20 метра, а са много повече, поне 50 метра са”, каза още вдовицата. На следствения експеримент дойдоха и двамата адвокати на шофьора Любомир Трайков, които наблюдаваха от близко разстояние действията на вещите лица.

Адвокатите на шофьора Любомир Трайков проследиха следствения експеримент на булеварда лично

Корнелия Петкова опроверга първоначално разпространената от полицията информация, че мъжът й Атанас е правел ляв завой по бул. „Руски” към ул. „Ген. Данаил Николаев”. По думите й съпругът й е идвал от ул. „Преслав”, слязъл е на „Руски”, откъдето на кръстовището с „Ген. Данаил Николаев” е започнал да прави обратен завой в посока Централна гара.

Вещи лица измерваха пътя на двете коли от мястото на сблъсъка до автобусната спирка, която се оказа лобното място на трима души

Според показанията на оцелелия Димитър Танев булевардът е бил пуст, когато Атанас е тръгнал да завива. „Нямало е други коли, Димитър не е видял нищо. Ударът е настъпил за части от секундата. Много бързо е станало”, разказа още Корнелия. Тя смята, че промените в Закона за движение по пътищата, с които драстично се увеличават глобите за превишена скорост, няма да спрат неразумните шофьори със скъпи коли.

„Онези, които карат коли за половин милион лева, ще си платят и ще карат. Какво ще ги спре?”, пита вдовицата. 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.