Кметът на община Раднево Теньо Тенев /вдясно/ и старозагорският областен управител Гергана Микова прерязаха лентата на екосъоръжението след водосвета, отслужен от митрополит Киприан

Владика освети пречиствателна станция

Христо Христов - петък, 19-05-2017 - 15:55

С водосвет, отслужен от старозагорския митрополит Киприан, започна да работи новата пречиствателна станция в миньорския град Раднево.

Изграждането на съоръжението, което ще обслужва 13 140 жители, струва 7,4 млн лв. Първата копка беше направена през първия програмен период, но по ред причини завършването закъсня и се наложи по ОП „Околна среда“ да бъдат допълнително инвестирани 5,3 млн лв.

В града има пречиствателна станция, строена през 70-те години на миналия ХХ век. Предварителните анализи показали, че реконструкцията й е нецелесъобразна и затова се предприема новото строителство, коментират от МОСВ.

Общо 37,54 млн лв са похарчени по двете фази на проекта, който освен пречиствателното съоръжение включва канализационна мрежа с дължина 17,23 км и 16,84 км водопроводи.

Чрез новата ВиК инфраструктура се подобрява качеството на предоставяните услуги за водоснабдяване, отвеждане и пречистване на отпадъчните води на над 1500 души.  

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.