Двама души са блокирани в планината заради затрупан път

Северина Иванова - неделя, 03-12-2017 - 13:23

Възрастно семейство остана откъснато от света в кюстендилското село Сажденик. Там мъж и жена останаха без електричество и достъп до дома им, след откъсването на общински път от преминаващата в близост река. „И в момента специализирани екипи работят на мястото. Откъснат е път в рамките на 22-23 метра, но има алтернативен маршрут, през който може да се премине с високопроходима техника. Тези двама човека живеят в махала „Златанска“ на селото и са посетени от кметския наместник. Проверено е здравословното им състояние и се надяваме до няколко часа да им бъде възстановено електроподаването. Утре пак ще отидем до тях, за да видим от какво имат нужда – медикаменти или стоки от първа необходимост“, коментира Ивайло Чалъков, който е експерт „Отбранителна и мобилизационна подготовка” към Община Кюстендил.

По негови думи се очаква до ден да бъде отменено и частичното бедствено положение в село Гърляно. Там вече е понижено нивото на реката и тя отново е влязла в коритото си. „На мястото имаме постоянни съвместни екипи, които патрулират и следят положението в селото. Само един възрастен мъж все още не може да влезе в дома си, след като къщата му беше наводнена от река Бистрица“, уточни още Чалъков.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.