Фондът за лечение на деца
Монитър

Общественият съвет на Фонда за лечение на деца оцеля

Монитор - петък, 10-03-2017 - 17:53

Общественият съвет на Фонда за лечение на деца оцеля. От състава му няма да бъдат изваждани журналистите, представители на пациентските организации и членове, които не са лекари. Това стана ясно след двучасова среща между членовете му и заместник-министърът на здравеопазването д-р Атанас Кондурджиев. Пред тях той обяснил, че не е бил правилно разбран и нямал намерение да орязва немедиците в Обществения съвет.

Заявленията за лечение на деца да бъдат разглеждани от фонда в едномесечен срок, но не от момента на подаването им, а след като бъдат окомплектовани с всички придружаващи документи, като епикриза, мнения на лекари – консултанти, и изследвания. Така щяло да се пести време и да не бъдат връщани продителите да набавят нови документи.

По време на срещата е дискутиран и проблемът, че фондът няма право, според правилника си за работа, да заплаща медицински изделия, поставени в частни болници. Причината е, че тези лечебни заведения не са задължени да правят за тях обществени поръчки, а фондът плаща за такива медицински артикули, ако за тях е имало обществена поръчка.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.