Началната цена е 1,84 лева за килограм.
PIXABAY.COM
ПРОВЕРЯВАМЕ ДАНЪЦИТЕ СИ ПО ТЕЛЕФОНА

НАП продават на търг 40 тона колумбийски банани

Агенция Монитор - вторник, 05-09-2017 - 14:50

Данъчните пуснаха на търг 40 тона колумбийски банани, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). Плодовете са в две партиди от по 1080 кашона.

Всеки, който желае да се включи в наддаването, може да огледа стоката днес (5 септември) и на 7 септември в Стопанския двор на село Подгумер, уточняват от приходната агенция. Предложенията ще се разгледат на 8 септември.

 Началната цена за едната партида банани е 36 828,78 лв. и 36 047,44 лв. за другата, което означава по 1,84 лева за килограм. Валидни обаче ще са и всички предложения за цена, не по-ниска от 50% от тази стойност, т.е. 92 стотинки за килограм.

За продажбата на бананите има протокол за извършена проверка от Българската агенция за безопасност на храните.

Най-често в електронния магазин на НАП се продават апартаменти и автомобили, отнети от длъжници. Данъчните обаче предлагат и всякакви други предмети като газови бутилки, електромери и шевни машини.

В сайта на приходната агенция доста често се срещат и мобилни телефони и всякаква по вид техника. Голяма част от телефоните са отнети от така наречените каналджии на незаконно преминаващи страната ни мигранти, а данъчните ги продават на символични цени. Сега най-голям е броят на обявите за продажба на недвижими имоти и на автомобили.

Петдесет човека вече са ползвали най-новата услуга на НАП за получаване на данъчно-осигурителна информация по телефона, съобщиха още от ведомството. От вчера всички клиенти на приходната администрация, които притежават ПИК, могат да правят справка за дължимите данъци и осигуровки и чрез кол центъра на НАП. Клиентите могат да получат също съдействие и разяснения по повод декларирани от тях и за тях данни пред НАП. Единственото условие е те да се идентифицират чрез своя ЕГН или ЕИК по БУЛСТАТ и последните четири цифри на персоналния си код.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.