На 78 години е най-възрастният младоженец във Варна през тази година

Добромир Радушев - четвъртък, 28-12-2017 - 12:16

Най-възрастният младоженец във Варна през тази година, който казал заветното „да” на избраната си спътница в живота, е бил на 78 години. Това съобщи Яна Иванова, зам.-началник „Радостни ритуали” в общинската фирма „Обреди”. Тя уточни, че расте и общия брой на сватбите през годината, който е достигнал 1350, докато през м.г. те са били 1200.

Възрастта на влюбените, които скрепяват любовта си с официален брак, е основно между 20 и 35 години. Във Варна се заклеват във вечна вярност на своите български половинки хора от цял свят, казва Иванова, като пред служителите на Обредния дом през 2017 година са заставали влюбени от цяла Европа, от Азия, както и от екзотично Перу. Интересен факт е, че почти всяка седмица във Варна намират своя съпруг или съпруга граждани на Украйна.

При смесените бракове почти задължителен е фолклорният ритуал, който е единствен по рода си в страната. Според Иванова, все по-търсени стават и сватбите, изнесени извън ритуалната зала, като особено натоварено е през лятото. Тогава граждански брак във Варна сключват по 15-20 двойки на ден, някои от които го правят на ветроход, други съчетават плаването с подводен ритуал аскваланги.

Да кажат заветното “да” в морския град предпочитат и много влюбени от вътрешността на страната, като най-много през тази година са били младоженците от София и Велико Търново. Вече започнаха и записванията за 2018 година, като има влюбени, които са си запазили час за церемонията дори през ноември. Най-много обаче са записванията, свързани с нумерологията, като много младоженци залагат на датите 18.08 или 18.02, 2018 година.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.