Спука се поредният тъмносин балон

Иван Тропанкев - сряда, 22-02-2017 - 18:54

Ето, че непрекъснато провалящите се Трайчо Трайков, Радан Кънев и Мартин Димитров няма повече да се измъкват с номера за машинното гласуване от дивотиите, които са натворили. Вече има оферта за доставчик. С падането на поредното им фалшиво знаме, по-ясно ще се види защо единият го преследва правосъдието, защо другият, (подобно на учителя си Иван Костов), изпълнява функциите на Троянски кон, а третият, след като се провали със СДС, все гледа да се присламчи някъде.

Известно е също защо вдясно “вождовете” са повече от “индианците “. Техният брой е правопропорционален на спадащото доверие към тях. И защо избирателите да повярват, че с машинното гласуване, тъмносините ще се върнат на бял кон. Но нека и този мит да рухне, за да лъсне още по-добре тяхната непригодност.

Всъщност, отдавна никой не се съмнява, че изборните правила са удобната политическа дъвка за провалящите се. Разбира се, един ден избирателят ще гласува така, както на него му е удобно и най-вече откъдето си иска. Няма как да бъдат спрени технологичните удобства. Но те винаги ще бъдат зависими от този, който ги е създал. Затова вниманието в конкретния случай трябва да се съсредоточи в честното провеждане на изборите. Ако това се случи, няма да има нужда да се търсят причини резултатите от тях да бъдат оспорени. И усъвършенстването на изборната технология няма да е повод за демагогстване, а за радост от по-бързо и по-точно свършената работа.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.