115 апартамента трябва да бъдат санирани безвъзмездно до края на ноември в мноетажната панелка на старозагорската улица „Генерал Гурко“ 100. Изпълнител на обществената поръчка е ДЗЗД „СК Айтос“. По договор постоянно на площадката трябва да има 48 работници
Христо Христов

Санираха 4 от 111 одобрени панелки

Христо Христов - петък, 09-09-2016 - 14:02

4 от общо одобрените за саниране с пари от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилища на територията на област Стара Загора 111 панелни блокове са вече завършени и предадени на собствениците им.

Първи са получили обновените си апартаменти 60 семейства от Раднево, седмица след тях ги последвали обитателите на 2 блока в Гълъбово. До няколко дни предстои да приключи процедурата по приемането на блок и в град Николаево.

В напреднал етап е изпълнението на договор за близо 1,7 млн лв в Стара Загора, където обектът е за 100 апартамента в строена през 1982 г. кооперация с 6 входа.

Само в Града на липите са регистрирани 163 сдружения на гражданите при 230 на територията на областта, от които 136 са кандидатствали за пари по програмата. От тях 75 са били утвърдени от областната администрация и Българска банка за развитие, а по 68 са стартирани обществените поръчки за избор на изпълнител на строително-монтажните работи.

Още 40 пакета с документи са предадени за следващ етап, но все още няма отговор от страна на банката, коментира секретарят на община Стара Загора Делян Иванов.

Реално изпълнение е стартирало за 10 от обектите, като една от панелките е в близкото село Богомилово, където от планираните 625 000 лв са усвоени около 1/3 от средствата.При стартиране на националната програма в Стара Загора министър Лиляна Павлова заяви че по нея само тук могат да бъдат изцяло обновени 377 сгради.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.