Затворниците приели новината с голяма радост.
Монитор
Слагат им и самостоятелни бани и тоалетни

Глезят затворници с 63 тв канала

Христо Христов - петък, 25-03-2016 - 11:38

Възможност да гледат предаванията на 63-телевизионни канала имат вече изтърпяващите наказанията си в старозагорския затвор в резултат на приключен проект, финансиран от Норвежкото правителство с над 889 000 лв.
Успоредно с окабеляването на изградената през далечната 1932 година специализирана сграда са извършени и множество ремонти. Сменена е изцяло дограмата, изграден е хидрофор, а към спалните помещения са изградени санитарни кътове - бани и тоалетни с постоянно течаща топла вода.
Официалното откриване на реновираните и изцяло новопостроени обекти ще стане на 28 март. Очаква се гости на церемонията да бъдат министъра на правосъдието Екатерина Захариева и заместничката й Красимира Филипова.
Такъв мащабен и всеобхватен ремонт в Затвора Стара Загора се извършва за първи път от неговото построяване, коментира директорът на мястото за изтърпяване на наказанията Иван Карушков.
Подобрените материално-битови условия , както и изградените във времето положителни практики и създадената добра организация са гаранция за изпълнение на наказанието „лишаване от свобода“ съобразно съвременните норми и европейски изисквания за третиране.
През годините след влизането а страната в ЕС сред най-честите упреци бяха мизерните условия за обитаване на затворите и следствените арести. Над 1 100 са постоянните обитатели на затвора в Стара Загора, където има и 7 осъдени на доживотен престой зад решетките.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.